Tang på menuen
Foredrag og smagsprøver v/ Professor emeritus Ole G. Mouritsen
Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Det Danske Gastronomiske Akademi
Tang er en overset ernæringskilde og fødevare i den vestlige verden. Tang findes i alle jordens klimabælter og udviser en enorm artsrigdom og kan både høstes vildt og dyrkes i store mængder i havet på en bæredygtig måde. Tang har et stort indhold af vigtige mineraler, proteiner, sporstoffer, vitaminer samt sunde fibre og fedtstoffer og indeholder desuden kun få kalorier. Og så smager det godt—ja faktisk er den femte smag, umami, oprindelig knyttet til smagen af tang. Hvorfor spiser vi så ikke mere tang? Foredraget omhandler, hvad tang egentligt er, hvordan det er blevet brugt gennem tiden til mad, og hvordan vi kan få det ind i vores egne køkkener, ikke mindst i forbindelse med den grønne omstilling. Det handler om smag, og foredraget vil blive ledsaget af smagsprøver, også med tang høstet lokalt.
Entre 125 kr mb pay 363600 mrk tang